google-site-verification=Cj2ic-lMMVDGMWkx1diPZOj0hcefT2056m6bhjTJIG8
Fit過未生!怒食都可以瘦身唔瘦胸?!
30+港姐靚媽楊洛婷豪曬比堅尼照

早前初為人母誕下愛女Tanya的Rabee'a,在最近公開活動中身形明顯清減不少,身形看起來比懷孕前甚至還要勻稱有致,堪稱現代美媽典範!

 

然而Rabee'a直言不諱懷著Tanya時體重激增40磅,而產後2個月磅數都未有減去,還笑言老公Tim一直 「揜住良心講白色大話」,令她未有察覺自己已慘變 「肥師奶」,加上她一向堅持不節食能令BB吸收足夠營養的理念,害她產後重投工作時被記者拍下虎背熊腰的照片才驚覺自己身形今非昔比!

「本身都冇諗過去搵美容院幫手,不過好搞笑,朋友介紹我去呢間度試吓,極力推介話自己喺嗰度又紮肚、又做機,效果好好。但我心諗,個個都話自己做機有用,所以本身都半信半疑,懷住搏一搏嘅心態去試吓囉。咁我一星期上去做2、3次,點知到到12月,身形真係已經返返去未生之前咁!」

誕下女兒後首度亮相的Rabee'a曾一度重逾130磅。(資料圖片)

公開不私藏:產後回復自信美麗 神還完S曲線祕技

「因為一路餵人奶,除咗戒生冷食物,我就冇節食,亦都冇特別揀飲擇食,而且生完Tanya之後一直都關節痛,做唔到運動,完全係靠做機、紮肚減肥,依家d肉都係結實嘅!」一向熱愛運動的Rabee'a大受產後荷爾蒙改變之苦,手腳關節出現痛風症狀,未能做運動修身大失預算,幸好最後靠「外力」成功還原完美S形體態。

 

全靠朋友介紹古法紮肚祕技,Rabee'a 自豪激曬完美S身形。(資料圖片)

「朝紮晚拆」連做10次修成正果

生B後Rabee'a經朋友介紹到一間產後中心進行印尼古法紮肚療程,療程需連續進行10次以得最佳效果。Rabee'a表示很多人誤會紮肚需紮足全日,會焗促繃緊好辛苦,遂解釋道:「頭一兩次係有D唔習慣,不過之後我紮住去街都冇人發覺添!可能因為束腹帶係印尼正宗挺身嗰隻,好有彈性,同埋其實紮肚師可以因應個人腰腹長度嚟紮,好fit身!如果真係接受唔到,都可以跟據指示紮夠鐘數自行拆帶。」

國際認証中心增信心

Rabee'a稱這間中心與她曾到過的其他中心不一樣,除了有ISO9001國際認証外,全體員工亦定期飛往印尼當地專門學校學習及進修技巧,給予她很大的信心。她大讚中心同事細心:「佢哋好encouraging,每次見到我都會同我講『你一定會瘦得返』,佢哋嘅產前產後護理總監仲係澳洲體適能學院嘅『產前後運動教練』,非常熟悉產後媽咪肌狀況,唔會亂嚟。」

問及Rabee'a這間被她激讚的中心是何方神聖,Rabee'a亦非常大方地透露是尖沙咀的MaMa Me。經小編調查,MaMa Me現時有2間分店,分別在尖沙咀及銅鑼灣。銅鑼灣分店更是於最近新張,開幕當日更邀得Rabee'a及另一位媽媽級港姐客人嘉兒出席,看來來頭不少。

Rabee'a除了紮肚外,原來亦有配合來自意大利的溶脂激光,實行雙管齊下,加快進度。(擷取自MaMaMe網頁)

銅鑼灣店開幕當日,兩位港姐星媽同場到賀。
(擷取自MaMaMe facebook)

----------------------------

部分資料來源:www.mamame.com.hkmamame facebook